Over ons


Eva en Meike

Praktijk Respons bestaat uit twee therapeuten: Eva Buitenhuis, GZ-psycholoog/­eerstelijnspsycholoog/­seksuoloog NVVS en Meike van ’t Hof, verpleegkundige-VO/seksuoloog NVVS en relatie- / systeemtherapeut i.o. We hebben ruime ervaring op het gebied van relationele, seksuele en psychische gezondheid.
Eva Buitenhuis
Meike van ’t Hof

Eva Buitenhuis
Eva Buitenhuis studeerde af als psycholoog aan de Universiteit Utrecht en volgde daarna de post-master specialisatie seksuologie bij de RINO Utrecht en de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog te Rotterdam. Ook rondde zij de basiscursus EMDR af. Zij is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, eerstelijnspsycholoog en geregistreerd seksuoloog NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie). Daarnaast is zij aangesloten bij de LVVP (Landelijke Vereniging van vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten). Eva is ook geregistreerd supervisor NVVS en staat open voor supervisie-trajecten. Eva Buitenhuis is hoofdopleider van de postacademische opleiding seksuoloog bij de Rino in Utrecht.

Meike van ’t Hof
Meike van ’t Hof studeerde af als verpleegkundige (HBO, niveau 5, BIG geregistreerd) aan de Hanze Hogeschool te Groningen en volgde daarna de voortgezette opleiding geestelijke gezondheidszorg (VO GGZ) in Amsterdam, de post-master specialisatie seksuologie bij de RINO Utrecht en de opleiding tot systeemtherapeut in Zwolle. Zij is geregistreerd seksuoloog NVVS en systeemtherapeut/relatietherapeut i.o. Ze heeft zowel nationaal als internationaal werkervaring opgedaan met betrekking tot seksuele gezondheid. Naast haar werk in de praktijk werkt ze als projectleider bij de GGD Rotterdam-Rijnmond, team Seksuele Gezondheid.

Naast het ontwikkelen en uitvoeren van voorlichtingen en trainingen voor diverse doelgroepen en professionals in zowel binnen- als buitenland, heeft zij bijgedragen aan de ontwikkeling van materialen, protocollen en richtlijnen ter bevordering van de seksuele gezondheid en preventie van onbedoelde zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Doordat zij opgroeide in het Caribische gebied en werkervaring opdeed in Midden-Amerika en de multiculturele stad Rotterdam, heeft zij ruime ervaring in het communiceren en werken met mensen van diverse culturele achtergronden. Ze geeft ook therapie in het Engels en Spaans.

Contact

Eva Buitenhuis:
buitenhuis@praktijkrespons.nl,
06 445 38 320

Meike van ‘t Hof:
vanthof@praktijkrespons.nl,
06 412 77 440

Over de Vesten 1
3116 AD Schiedam

info@praktijkrespons.nl

Eva Buitenhuis:
buitenhuis@praktijkrespons.nl,
06 445 38 320

Meike van ‘t Hof:
vanthof@praktijkrespons.nl,
06 412 77 440

Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - BTW nr: 129427093B01 - KvK nr: 24380684