Kosten

Niet alle zorg wordt automatisch door uw zorgverzekeraar vergoed. Voor psychische problematiek meestal wel, voor seksuologische en relationele problematiek meestal niet.

Het is daarom raadzaam uw huisarts en/of uw zorgverzekeraar te consulteren. Neemt u gerust contact met ons op om hierover meer informatie te krijgen.

 

Verzekerde zorg:

Indien uw behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering, valt dit onder het zorgprestatiemodel. Dit betekent dat u:

 • Een verwijsbrief van uw huisarts dient mee te nemen;
 • Geen eigen bijdrage hoeft te betalen; wel eerst uw eigen risico moet aanspreken. Als u niet eerder uw eigen risico heeft aangesproken, zal deze na afloop van de behandeling aan u worden doorbelast (minimaal €385,00 per 1-1-2023).
 • Bij de intake moet Eva Buitenhuis  een inschatting maken of er sprake is van een DSM-5 diagnose en de zorgvraagtypering moet bepaald worden. Dit laatste gebeurt door het invullen van een vragenlijst: de HoNOS+. Op basis van de antwoorden op de vragenlijst kan ingeschat worden welke zorgvraagtype het best bij uw klachten en problemen past. Deze code wordt vermeldt op de factuur. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u bij Eva een privacyverklaring invullen. 
 • De maximale tarieven zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit en zijn afhankelijk van de duur van het consult en het type consult (behandeling of diagnostiek). De tarieven zijn gebaseerd op de werkelijke tijd en worden afgerond op 15 minuten. 
 • Enkele voorbeelden van de maximale tarieven in 2022 van een GZ-Psycholoog in een vrijgevestigde praktijk: 
  Intake/diagnostiek (60 minuten): € 173,40
  Behandeling (60 minuten): € 152,50 
  Behandeling (45 minuten): € 128,40
  Behandeling (30 minuten): € 90,36

Voor behandeling van psychische problematiek heeft Eva Buitenhuis met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten in 2023, behalve met VGZ en diens labels (IZZ, IZA, Bewuzt, Unive, Zekur, UMC, National Academic, Promovendum, Besured en United Consumers). Wij bieden geen vergoede behandelingen voor jongeren aan.

 

Verzekerde zorg vanuit de aanvullende verzekering:
Soms vergoedt de aanvullende verzekering wel behandelingen die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed. De volgende zorgverzekeraars hebben bijvoorbeeld seksuologische zorg in een aantal van hun aanvullende pakketten: VGZ, IZA, Salland, Unive, Zorg Direct, UMC en Zorg en Zekerheid. De zorg uit de aanvullende verzekering wordt ook vergoed als we geen contract met hen hebben. Als uw aanvullende verzekering de zorg vergoedt betekent dit voor u dat:

 • U een verwijsbrief van uw huisarts dient mee te nemen.
 • U de factuur van ons bij uw aanvullende verzekering kunt declareren. U dient hiervoor wel een verwijsbrief van de huisarts mee te nemen.
 • Uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Niet-verzekerde zorg:
Behandeling van problemen die niet onder de verzekerde zorg vallen dienen door u zelf betaald te worden. Dit geldt in ieder geval voor de behandeling van relationele problematiek en vaak ook voor seksuologische behandelingen. De kosten bedragen € 90,00 per consult (45 min.). Supervisanten betalen € 125,00 voor een  supervisiesessie van 60 minuten. 

 

Niet nagekomen of te laat afgezegde afspraken
Afspraken die binnen 48 uur zijn geannuleerd of vergeten worden, worden in rekening gebracht (€90,00 per consult).

 


 

Eva Buitenhuis is geregistreerd bij de volgende organisaties:

Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-registratie: 99910541625

Eerstelijnspsycholoog

Seksuoloog NVVS (Nederlandse Vereniging voor Seksuologie)

Supervisor NVVS (Nederlandse Vereniging voor Seksuologie)

LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten), gevisiteerd in 2022

AGB code  persoonlijk: 94-009103

AGB code praktijk: 94-57660

Meike van 't Hof is geregistreerd bij de volgende organisaties:

Seksuoloog NVVS (Nederlandse Vereniging voor Seksuologie)

BIG-registratie: 9044908230

AGB code persoonlijk: 90-045462

AGB code praktijk: 90-54114

Eva Buitenhuis:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 445 38 320

 

Meike van ‘t Hof:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 412 77 440